Početna » MUP: Pojačana kontrola turističkih autobusa u letnjoj sezoni

MUP: Pojačana kontrola turističkih autobusa u letnjoj sezoni

od RTV Jasenica

Ove godine, kao i poslednjih desetak godina destinacija broj jedan za turiste iz naše zemlje je Grčka i očekujemo da u ovu zemlju otputuje oko milion turista iz Srbije, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić, a što se cena tiče naveo je da su one veće za 10 do 20 odsto nego lane.
“Osim Grčke, tu su kao porodične destinacije Tunis, zatim Egipat, Turska, Crna Gora gde se očekuje veliki broj srpskih turista.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava saobraćajne policije, u narednom periodu pojačano će kontrolisati autobuse koji prevoze turiste kako bi se našim sugrađanima obezbedilo da se bezbedno i na propisan način odvezu na željene destinacije“, izjavio je pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan.

Cilj ove akcije je da se građani bezbedno i propisno odvezu do destinacija na kojima su odlučili da provedu svoj godišnji odmor. Ministarstvo unutrašnjih poslova želi da bude proaktivno i na vreme proveri kako ispravnost vozila, tako i poštovanje propisa od strane vozača – objasnio je Belencan.

Povezane vesti