Početna » MUP Srbije, Uprava saobraćajne policije: Od 10. do 13. novembra akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

MUP Srbije, Uprava saobraćajne policije: Od 10. do 13. novembra akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

od RTV Jasenica

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije od danas 10. pa do 13. novembra sprovesti akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s obzirom na to da se zbog državnog praznika na svim najvažnijim putnim pravcima u zemlji očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja, uključujući prekršaje prekoračenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece, kao i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje. U cilju zaštite bezbednosti pešaka, brzina će biti kontrolisana i u zonama pešačkih prelaza. Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, a prilikom zaustavljanja svakog vozila izvršiće se kontrola da li vozači i svi putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima u vreme praznika, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti