Početna » NA DANAŠNJI DAN 2007. GODINE ZABELEŽEN TEMPERATURNI REKORD U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Sutra najtopliji dan od početka leta, dva upozorenja RHMZ-a na snazi

NA DANAŠNJI DAN 2007. GODINE ZABELEŽEN TEMPERATURNI REKORD U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Sutra najtopliji dan od početka leta, dva upozorenja RHMZ-a na snazi

od RTV Jasenica

Najviša temperatura dosad u Srbiji, 44,9 stepeni, izmerena je u Smederevskoj Palanci, na današnji dan 24. jula 2007.

Najniža temperatura zabeležena u Srbiji je minus 39,5 stepeni, koliko je bilo 13. januara 1985. u Karajukića Bunarima blizu Sjenice.

Meteorolozi za sutra najavljuju najtopliji dan od početka leta, kada će temperature u pojedinim delovima Srbije dostići 40 podeljak Celzijusove skale. Nakon toga očekuje nas promena vremenskih prilika i pad dnevnih temperatura za čak 15 stepeni, pa za sredu najavljuju najviše dnevne temparture koje neće preziti 25 stepeni.

RHMZ je za danas i sutra upalio crveni meteo-alarm, najviši stepen upozorenja na vrućine.  Takođe, izdato je i upozorenje na naglu promenu vremena:

UPOZORENjE ZA PODRUČJE SRBIJE NA NAGLU PROMENU VREMENA
(za 25/26.07.2023.)
U utorak (25.07.) krajem dana na severu, a u sredu (26.07.) i u ostalim krajevima nagla promena vremena uz kišu, pljuskove, grmljavinu i pad temperature za oko 15 stepeni. U zoni grmljavinskih razvoja očekuju se grad, kao i olujni vetar koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s).

Povezane vesti