Početna » Nadmetanje kroz kvizove za osnovce u Palanačkoj gimnaziji

Nadmetanje kroz kvizove za osnovce u Palanačkoj gimnaziji

od RTV Jasenica

Palanačka gimnazija bila je domaćin učenicima osmog razreda osnovnih škola našeg grada u zabavnom  nadmetanju kroz kvizove. Naime, profesorke srpskog jezika i književnosti ove obrazovno-vaspitne ustanove u okviru manifestacije „Mart, mesec srpskog jezika” realizovale su kviz „Jezikoprotres”.

Osmaci osnovnih škola: Olga Milošević, Vuk Karadžić, Heroj Radmila Šišković i Heroj Ivan Muker takmičili su se u znanju srpskog jezika i književnosti, radeći kviz u timovima. Istog dana je druga ekipa učenika iz pomenutih osnovnih škola radila kviz koji je podrazumevao gradivo iz više predmeta. Taj kviz je nastao u realizaciji profesorke matematike Sanje Rajić i profesora fizike Filipa Mišića, a u kreiranju pitanja su učestvovali i profesori hemije, geografije, istorije i bilologije, jer je kviz, pored matematike i fizike, podrazumevao pitanja i iz tih predmeta.

Osnovci su imali prilike da upoznaju kolege naše škole, kao i neke od učenika Palanačke gimnazije koji su ih proveli kroz školu, pokazali kabinete i preneli neka iskustva. Takmičenje je bilo divna prilika da osmaci obnove svoja znanja pred završni ispit koji ih očekuje uskoro, ali i da se druže i zabave.

 

Povezane vesti