Početna » Nagradni konkurs za učenike osnovnih škola „Podrži Orlove na Evropskom prvenstvu!“

Nagradni konkurs za učenike osnovnih škola „Podrži Orlove na Evropskom prvenstvu!“

od RTV Jasenica

Ministarstvo prosvete i Fudbalski savez Srbije, uz podršku Ambasade Savezne Republike Nemačke, u cilju podrške fudbalskoj reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i promocije sportskih vrednosti među učenicima osnovnih škola, organizuju nagradni konkurs pod nazivom „Podrži Orlove na Evropskom prvenstvu!“
Pravo učešća na Konkursu imaju učenici javnih i privatnih osnovnih škola koje ostvaruju nacionalni program za uzrast od petog do osmog razreda, kao i stranih ustanova na teritoriji Republike Srbije koje ostvaruju program za uzrast od petog do osmog razreda.
Uslov za učešće na Konkursu stiču učenici koji dostave rad na temu „Podrži Orlove na Evropskom prvenstvu!“ u jednoj od sledeće tri kategorije:
1.Likovna kultura – izrada likovnih radova u A3 formatu u tehnici po izboru;
2.Grafička kultura – izrada online dizajnerskih radova upotrebom aplikacije ili kompjuterskog programa u formatu po izboru, odnosno dizajnerskih radova uz upotrebu odgovarajućih digitalnih alata;
3.Održiva kultura – izrada radova od materijala koji se mogu reciklirati kao što su plastika, konzerve, sve vrste hartija u formatu po želji na podlozi od papira ili kartona.
Obavezni elementi u sve tri kategorije: simboli fudbalske reprezentacije Srbije i Republike Srbije, simboli UEFA Evropskog prvenstva i simboli Savezne Republike Nemačke. Dozvoljeno je koristiti likove reprezentativaca Srbije, kao i selektora nacionalnog tima.
Učesnici konkursa će u periodu do 3.6.2024. godine, predavati radove nastavniku u školi koju pohađaju. Nastavnici vrše odabir do 10 najboljih radova i najkasnije do 6.6.2024. godine dostavljaju ih nadležnoj školskoj upravi.

 

Povezane vesti