Početna » Neda Žiković i Srna Aranđelović, učenice OŠ “Olga Milošević”, postigle sjajne rezultate na Olimpijadi iz engleskog jezika održanoj u Italiji

Neda Žiković i Srna Aranđelović, učenice OŠ “Olga Milošević”, postigle sjajne rezultate na Olimpijadi iz engleskog jezika održanoj u Italiji

od RTV Jasenica

Na Evropskom prvenstvu, „Olgini Englezi“, NEDA ŽIVKOVIĆ i SRNA ARANĐELOVIĆ, postigle su sjajne rezultate. Neda je druga u Evropi, dok je Srna najbolje plasirana među učenicima iz Srbije.

Prethodnih dana realizovano je 11. po redu Evropsko prvenstvo Olimpijade iz engleskog jezika pod nazivom Hippo 2023 – ENGLISH WITHOUT BORDERS. Takmičenje je održano u Italiji (Lido di Jesolo) gde su, od 23. do 25.maja, boravile Neda Živković (kategorija HIPPO 1) i Srna Aranđelović (kategorija HIPPO 3) sa svojim nastavnicama Milicom Avramović i Jasminom Milićević.

Na ovogodišnjem takmičenju učešće je uzelo 28 672 takmičara iz evropskih zemalja, dok je na samim Evropskim kvalifikacijama učestvovao ogroman broj učenika. U izuzetno jakoj konkurenciji, Neda Živković osvojila je 38 od maksimalnih 40 poena, zauzela drugo mesto i kao nagradu dobila boravak u letnjem kampu u Umbriji (Italija) tokom koga će slušati kurseve na engleskom jeziku i učestvovati u brojnim radionicama i sportskim aktivnostima. Srna Aranđelović je deveta u Evropi i ostvarila je najviši plasman među učenicima iz Srbije u svojoj kategoriji HIPPO 3. HIPPO je najveće jezičko takmičenje na svetu i povezuje decu, škole i nastavnike širom sveta.


Čestitamo Nedi na ovom izuzetnom rezultatu, Srni na visokom plasmanu i njihovim nastavnicama, Milici Avramović i Jasmini Milićević, na postignutom uspehu.

Povezane vesti