Početna » Nikola Vučen najavio 20 miliona dinara ulaganja u mere energetske efikasnosti

Nikola Vučen najavio 20 miliona dinara ulaganja u mere energetske efikasnosti

od RTV Jasenica

Predsednik opštine Smeerevska Palanka Nikola Vučen najavio je značajna ulaganja lokalne samouprave u mere energetske efikasnosti, kroz projekte sa Ministarstvom rudarstva i energetike:

“Opština Smederevska Palanka i ove godine dobila je sredstva za sufinansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova u okviru Nacionalnog programa energetske sanacije. Ministarstvo za energetiku našoj opštini opredelilo je 10 miliona dinara, 50 procenata od ukupnog iznosa koliko je predviđeno za unapređenje energetske efikasnosti u ovoj godini na nivou opštine.

Lokalna samouprava je iz opštinskog budžeta opredelila još 10 miliona dinara za energetsku sanaciju. Potpisivanje ugovora zakazano je za 20. jul 2023. g”odinu u Palati Srbija. Nakon toga pristupiće se realizaciji programa, najpre raspisivanjem Javnog poziva za izvođače radova, a kasnije i za građanstvo.

Ovim konkursom obuhvatićemo sve mere energetske efikasnosti kao i prošle godine što podrazumeva fasade, zamenu stolarije, grejanje, zamenu kotlova, ugradnju solarnih panela i još mnogo mera što će našim sugrađanima omogućiti uštedu energije i novca. U poslednje tri godine za ovu namenu smo izdvojili preko 60 miliona dinara.”, objavio je Nikola Vučen.

Povezane vesti