Početna » Nikola Vučen: Ne dozvoljavam da nam neko nalepi etiketu da smo genocidni

Nikola Vučen: Ne dozvoljavam da nam neko nalepi etiketu da smo genocidni

od RTV Jasenica

Licemerno sponzorstvo rezolucije o Srebrenici iza kog stoji Nemačka i istorijski kontekst nemačkog antisrpskog sentimenta, komentarisali su gosti Info jutra, izdavač Vesna Pešić i predsednik OO SNS Smederevska Palanka Nikola Vučen.
Predsednik OO SNS Smederevska Palanka Nikola Vučen govorio je o tome kako je tokom SFRJ zbog tzv. “Bratstva i jedinstva” bilo zabranjeno ili nepoželjno govoriti o stradanju srpskog naroda.
– Mi kao Srbi pravoslavci imamo u sebi taj prkos i ne dozvoljavam da nam neko nalepi etiketu da smo genocidni, a na nama je genocid zapravo izvršen. U potkozarju i Knež Polju ne postoji kuća koja nije na svojoj koži osetila stradanje gde su cele porodice nasilno ugašene. Svojoj deci moramo da pričamo o stradanju našeg naroda kako bi se kultura sećanja negovala. Ustaše su vojničkim ašovima pojedinačno ubijali i silovali devojke na oltarima crkava iza čega je ista ta Nemačka stajala. Bratstvo i jedinstvo SFRJ zabranjivalo je da se govori o patnji srpskog naroda. Kada je počelo da se priča o zločinima Ustaša i građanstva Srbi su nastavili da žive normalno sa Hrvatima. I dan danas postoje masovne grobnice u blizini Kozare i Kozarske Dubice koje su tek sad pronađene ili još nisu – rekao je Vučen.
Izvor: Informer

 

Povezane vesti