Početna » Novi zadaci u okviru Erazmus+ akreditovanog projekta mobilnosti uspešno realizovani na relaciji Kipar – Turska

Novi zadaci u okviru Erazmus+ akreditovanog projekta mobilnosti uspešno realizovani na relaciji Kipar – Turska

od RTV Jasenica

U istom vremenskom periodu od 20. 5. 2024. do 24. 5. 2024. godine direktor škole, Darko Dimitrijević, i učiteljica, Slađana Vukosavljević, sprovodili su svoje zadatke u dve različite škole. Direktor je boravio u školi DIMOTIKO SHOLIO XYLOFAGOU na Kipru i radio na ostvarivanju postavljenih ciljeva i razmeni znanja i primera dobre prakse u oblasti menadžmenta, evropskih programa, načina korišćenja tehnologija i inovacija. Prisustvujući nastavi i drugim aktivnostima u školi, imao je priliku da se upozna sa načinima realizacije sadržaja i rešenjima primerenim svim učenicima, ali i da bude aktivni učesnik.
Učiteljica je u školi ŞEHİT TALHA BAHADIR ORTAOKULU, u Jalovi, u Turskoj realizovala nastavne sadržaje kroz STEM radionice, sa učenicima 5. razreda u okviru časova Nauke. Tokom svoje posete je prezentovala učenicima i zaposlenima vrednosti i lepote svoje zemlje, grada, škole, projekata koje realizujemo i upoznala ih sa STEM pristupom u radu i značajem istog. Upoznala se sa obrazovnim sistemom u Turskoj, načinom rada, nastavnim planom i programom, rešenjima za rad sa učenicima koji se obrazuju po posebnom planu i afinitetima koje škola neguje i po kojima je prepoznatljiva.
OŠ „Olga Milošević“ posebnu zahvalnost iskazuje direktorima škola, koji su pokazali veliku zainteresovanost i želju da ugoste naše predstavnike i prilagode rad u školi zahtevima mobilnosti. „Hvala zaposlenima u školi DIMOTIKO SHOLIO XYLOFAGOU Α Dimotiko Scholeio Xylofagou! Hvala zaposlenima u školi ŞEHİT TALHA BAHADIR ORTAOKULU Şehit Talha Bahadır Ortaokulu! Nadamo se nastavku saradnje kroz promovisanje i razvijanje evropske dimenzije obrazovanja i novim uspesima…“ navode iz ove obrazovne ustanove.

Povezane vesti