Početna » Obrazovno-kreativni centar “Restart” iz Velike Plane 5. novembra organizuje 4. Međunarodnu dečju izložbu malog formata Mini restART

Obrazovno-kreativni centar “Restart” iz Velike Plane 5. novembra organizuje 4. Međunarodnu dečju izložbu malog formata Mini restART

od RTV Jasenica

U organizaciji Obrazovno-kreativnog centra “Restart” iz Velike Plane u subotu, 5. novembra, u 13 časova u Galeriji gradske kuće u Velikoj Plani svečano će biti otvorena 4. Međunarodna dečja izložba malog formata Mini restART. Izložba je tematski posvećena fantastici i nadrealizmu pod nazivom “Druga strana oblaka”.

Projekat je sufinansiran sredstvima od strane Opštine Velika Plana.

Na otvaranju, pored autorke projekta, obratiće se i gospodin Mihailo Lišanin iz Celja, dugogodišnji promoter svetskog dečjeg likovnog stvaralaštva. Pored najavljenih brojnih domaćih gostiju, učesnika/ca i njihovih mentora/ki, svoj dolazak najavila su i nagrađeni autori/ke iz Slovenije i Tajvana, kao i pedagoškinja iz grada Sajansk, Rusija.

U Galeriji gradske kuće će biće predstavljeno najuspešnijih 1118 radova dece, uzrasta od 4 do 18 godina, iz Republike Srbije i 26 država: Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Egipta, Izraela, Indije, Kazahstana, Kipra, Letonije, Litvanije, Mađarske, Malezije, Poljske, Hong Konga, severne Makedonije, Slovenije, Tajlanda, Tajvana, Turske, Ukrajine, Francuske, Hrvatske, Crne Gore, Španije i Šri Lanke.

Na likovni konkurs pristigao je 4031 rad. Stručni žiri nagradio je 84 domaćih i inostranih autorki i autora na likovnom konkursu, 4 autora i autorki na nacionalnom dečjem literarnom konkursu kratke priče, 10 likovnih edukatora/ki za najuspešnije zbirke dečjih radova i 2 škole za izuzetno zapaženo učešće na konkursu.

Izložba je otvorena do 5. decembra 2022. godine.

Povezane vesti