Početna » Održan još jedan skup medijskih radnika Smederevske Palanke

Održan još jedan skup medijskih radnika Smederevske Palanke

od RTV Jasenica

Tradicionalni skup Medijskih radnika u Smederevskoj Palanci održan je u subotu 8. aprila. Drugu godinu za redom, ovo dešavanje okupi veliki broj nekada i sada zaposlenih u palanačkim medijima.

Godišnji skup, osim druženja, za cilj ima i priređivanje monografije koja će objediniti decenijski rad palanačkih novinara, snimatelja, tonaca, montažera, realizatora i organizatora programa, muzičkih urednika i zaposlenih u marketingu.

Bogatu istoriju medijskog stvaralaštva u Smederevskoj Palanci, pisali su zaposleni u tri medijske kuće u gradu. Najstarija je bila redakcija lista „Naša komuna“ osnovana 1961. godine. „Radio Jasenica“ svoj program emituje od 1971. godine, dok je 1975. godine objavljen „Informator Goša“ kao prvo fabrički glasilo.

Moderni trendovi uslovili su otvaranje televizije koja je pod nazivom „TV Goša“ prvi programski sadržaj emitovala 16. maja 1996. godine. Spajanjem JRNDP „Jasenica“ i „TV Goša“ 2003. godine nastaje RTV „Jasenica“.

Baveći se svojim poslom u tri različite redakcije, veliki broj generacija zaposlenih svedočio je i sačuvao od zaborava značajne istorijske trenutke u postojanju Smederevske Palanke.

U nadi da će i ovo okupljanje nekada biti prihvaćeno kao deo istorije ove sredine, novi susret zaposlenih u medijima zakazujemo za narednu godinu u isto vreme.
D. Milovanović

Povezane vesti