Početna » Održan Memorijani fudbalski turnir “Slavoljub Petrović- Slava” u Maloj Plani

Održan Memorijani fudbalski turnir “Slavoljub Petrović- Slava” u Maloj Plani

od RTV Jasenica

U znak sećanja na istaknutog sportistu, fudbalera, golmana, a pre svega izuzetnog čoveka Slavoljuba Petrovića- Slavu (1967-2022), koji je prerano preminuo, u njegovoj Maloj Plani, u njegovu čast organizovan je prvi Memorijalni fudbalski turnir.

Dvodnevna manifestacija okupila je četiti kluba u zvaničnom delu turnira, omladince domaćeg Proletera i palanačke Jasenice, kao i veterane i brojne Slavine saigrače i rivale.

Tu je bila i njegova porodica, prijatelji, brojni poštovaoci, njegovi vatrogasci… O Slavi se govorilo sa poštovanjem, sa setom i biranim rečima.

U zvaničnom delu turnira u polufinalnim mečevima domaći Proleter je pobedio ekipu Udarnika iz Sibnica sa 11:1, dok je mnogo uzbuđenja bilo u duelu Belih Orlova iz Pridvorica i  Budućnosti iz Ratara. U regularnom tok rezultat je glasio 2:2, a posle penala pobedili su Pridvorčani-5:4.

Drugog dana u borbi za treće mesto Budućnost iz Ratara je savladala Udarnik iz Sibnice sa 3:0, dok je u finalu Proletzar bio bolji od Belih Orlova i osvojio turnir rezultatom 1:0.

Usledilo je i proglašenje najboljih, dodela zahvalnica i pehara. Za najboljeg igrača turnira izabran je Nenad Petrović (Proleter), dok je najbolji golman Ivica Milanović (Proleter).

IZVOR: SPORT 026 http://sport026.rs

Povezane vesti