Početna » Održan sastanak čelnika lokalne samouprave, direktor škola, prosvetnog inspektora i predstavnika MUP-a povodom početka nove školske godine

Održan sastanak čelnika lokalne samouprave, direktor škola, prosvetnog inspektora i predstavnika MUP-a povodom početka nove školske godine

od RTV Jasenica

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen je informisao građane o sastanku povodom početka nove školsk godine:

“Poštovani sugrađani,

Pred početak nove školske godine, danas smo održali sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola u našoj opštini , prosvetnim inspektorom, kao i sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, načelnikom odeljenja policije PU Smederevo Goranom Ivkovićem, oficirom odeljenja policije PU Smederevo Jovanom Kocić, načelnikom policijke stanice u Smederevskoj Palanci Sašom Obradovićem i komandirom stanice Nenadom Đurićem.

Bezbednosna situacija u školama u našoj opštini je na zavidnom nivou, to su zaključci današnjeg sastanka. Da bismo zadržali takav trend, neizbežan je aktivan preventivni rad kao i dobra saradnja direktora, nastavnika, roditelja i pripadnika policije. U predstojećoj školskoj godini u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova u osnovnim školama biće intenzivirane preventivne aktivnosti, kao što su predavanja i radionice namenjene deci od prvog do osmog razreda, sa ciljem podizanja bezbednosti kulture i svesti dece i mladih, kao i zaštita od svih rizika u kojima se mogu naći tokom boravka u školi, na putu od škole do kuće.

U svim osnovnim i srednjim školama u našoj opštini, od 1. septembra, biće pojačano prisustvo policije, a tokom trajanja nastave obezbeđeno je prisustvo školskog policajca.

Hvala direktorima palanačkih obrazovnih ustanova, predstavnicima policijske stanice u Smederevskoj Palanci i posebno hvala predstavnicima PU Smederevo što su danas izdvojili vreme i što sa jasnim predlozima i ciljevima pomažu u preventivnom radu kao i u vršenju bezbednosti učenika.

Svim učenicima, nastavnicima i roditeljima želim mnogo uspeha i dobrih rezultata u novoj školskoj godini.”

Povezane vesti