Početna » Održan sastanak Opštinskog štaba za vanredne situacije u Smederevskoj Palanci

Održan sastanak Opštinskog štaba za vanredne situacije u Smederevskoj Palanci

od RTV Jasenica

Opštinski štab za vanredne situacije u Smederevskoj Palanci, održao je 13. februara hitan sastanak, na kome su donete odluke u cilju preduzimanja preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom prostoru.

Od početka februara, na teritoriji Republike Srbije evidentirana su 1.492 požara na otvorenom. Na području opštine Smederevska Palanka tokom prvih trinaest dana ovog meseca, vatrogasno-spasilačka jedinica je inetrvenisala pet puta, zbog požara na otvorenom, što je više nego u istom periodu prethodne godine. Imajući u vidu da počinje period spaljivanja strnih useva (strnjike),

Opštinski štab za vanredne situacije apeluje i moli pre svega poljoproivredne subjekte, pravna i fizička lica, da ne spaljuju biljne ostatke i smeće na otvorenom prostoru, jer time mogu da izazovu veliku štetu i ugroze javnu bezbednost.

Takođe, Opštinski štab za vanredne situacije podseća da je zabranjeno loženje vatre u šumi, izuzev na posebno označenim mestima, i da su zaprećene stroge novčane kazne za pomenuta dela. Inspektori Opštine Smederevska Palanka i članovi Stručno-operativnog tima za zaštitu od požara, u saradnji sa Vatrogasno-spasilačkom jedinicom MUP-a Srbije, sprovodoiće u narednmom periodu pojačanu kontrolu, a protiv pravnih i fizičkih lica koja se ogluše o ovaj apel, biće podnete odgovarajuće prijave.

 

Povezane vesti