Početna » Održana sednica SO Smederevska Palanka- Usvojen budžet za 2023. godinu

Održana sednica SO Smederevska Palanka- Usvojen budžet za 2023. godinu

od RTV Jasenica

Poslednje zasedanje lokalnog parlamenta, u ovoj kalendarskoj godini, održano je danas u velikoj Sali SO Smederevska Palanka. Prvobitni dnevni red dopunjen je sa 3 pa su odbornici odlučivali o 22 tačke važne za funkcionisanje opštine i preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava.

Najvažnija tačka bila je Odluka o budžetu opštine Smederevska Palanka za 2023. godinu, koji je usvojen sa 37 glasova ZA, i koji iznosi 1.723.041.993 dinara. Budžet za narednu godinu je prema rečima nadležnih razvojni, ali i socijalni a prvi put su prihodi lokalne samouprave projektovani na preko 1.500.000 dinara.

Budžetom za 2023. godinu za osnovno i srednje obrazovanje planirano je oko 10% više u odnosu na 2022., 183 miliona je izdvojeno za putnu infrastrukturu i investicije, budžet poljoprivrede je povećan za 4 puta, a opština će i dalje izdvajati za socijalna davanja, samozapošljavanje, ali i energetsku efikasnost za koju je opredeljeno 103 miliona dinara.

U narednoj godini očekuju nas kapitalne investicije koje realizuje država, odnosno početak izgradnje Zdravstvenog centra, zatim projekat „Čista Srbija“, izgradnja obilaznice oko Smederevske Palanke i proširenje Industrijske zone Guberaš, potvrdio je Vučen

Na današnjoj sednici odbornici su doneli odluku o ustanovljavanju javnih priznanja i počasnih zvanja u našoj opštini, usvojen je predlog Kadrovskog plana Opštinske Uprave i Program uređivanja građevinskog zemljišta, izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture u opštini Smederevska Palanka za 2023. godinu. Razmatrani su a potom i usvojeni Programi poslovanja, korišćenja subvencija i finansijski planovi javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Smederevska Palanka.

Današnjem zasedanju prisustvovalo je 45 odbornika.

Povezane vesti