Početna » „Olgini programeri“ u samom vrhu- četvrto mesto na Republičkom takmičenju

„Olgini programeri“ u samom vrhu- četvrto mesto na Republičkom takmičenju

od RTV Jasenica

U okviru festivala „Znanjem za budućnost“, 22. aprila, održano je Republičko takmičenje u programiranju i upravljanju dronovima, u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu. Organizator festivala “Znanjem za budućnost” je Rotari klub Beograd Čukarica. Pokrovitelj festivala je Ministarstvo prosvete Republike Srbije koje je festival uvrstilo u zvaničan kalendar takmičenja i smotri za 2022/23 školsku godinu. Nakon intoniranja himne Republike Srbije i pozdravnog govora koordinatora festivala Vladimira Matića, učesnike su pozdravili Milan Pašić, pomoćnik ministra prosvete, Nikola Božić, aktuelni Guverner Rotari Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora, Vladimir Lalošević, tehnički direktor festivala i Bojan Bovan, predsednik GO Novi Beograd.

Učenici su imali zadatak da reše misije koje su zahtevale vrhunske veštine programiranja. Na takmičenju je učestvovalo ukupno 38 škola a naša škola je zauzela 4.mesto u veoma jakoj konkurenciji. Učenici su pokazali odlično znanje i dostojno predstavili našu školu. Nastavnik Lazar Rašković predvodio je tim koji su činili Emilija Marinković, Vuk Andrejić, Petar Milošević i Luka Šević.

Sama pomisao na učenje programiranja može da bude zbunjujuća, naročito kada znamo da reč podrazumeva tehnički oblik komunikacije koji treba da razumeju računari. Naši učenici su, poput pravih šampiona, timskim radom pokazali da su u samom vrhu u našoj zemlji kada je programiranje u pitanju.

„Talenat pobeđuje na utakmicama, ali timski rad i inteligencija osvajaju šampionate“.

Povezane vesti