Početna » Opština Smederevska Palanka isplaćuje regres za za priplodni materijal (veštačko osemenjavanje) i podsticaja za nabavku opreme i mehanizacije za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu u 2023. godini.

Opština Smederevska Palanka isplaćuje regres za za priplodni materijal (veštačko osemenjavanje) i podsticaja za nabavku opreme i mehanizacije za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu u 2023. godini.

od RTV Jasenica

Opština Smederevska Palanka je počela sa isplatom regresa za priplodni materijal (veštačko osemenjavanje) i podsticaja za nabavku opreme i mehanizacije za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu u 2023. godini.

Isplata se vrši na osnovu rešenja Opštinskog Veća Opštine Smederevska Palanka na namenske račune korisnika koji su ostvarili pravo na subvencije kroz Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralno razvoja za Smederevsku Palanku, koji je usvojen po smernicama Ministarstva Poljoprivrede. Nakon više decenija Opština Smederevska Palanka je u budžet uvrstila podsticaje subvencije za poljoprivredna gazdinstva. U

kupan iznos opredeljenih sredstava je za 2023. godinu iznosio 3.500.000,00 dinara za nabavku opreme i mehanizacije za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu i 1.000.000,00 za regresa za priplodni materijal.

Ovim podsticajima Opština Smederevska Palanka nastoji da unapredi stočarsku proizvodnju u opštini, što će se nastaviti kao praksa i u 2024. budžetskoj godini.

Povezane vesti