Početna » Opština Smederevska Palanka obezbedila novogodišnje paketiće za svu decu iz PU “Čika Jova Zmaj”, Vučen najavio otvaranje rekonstruisanog vrtića “Leptirić” za 29. decembar

Opština Smederevska Palanka obezbedila novogodišnje paketiće za svu decu iz PU “Čika Jova Zmaj”, Vučen najavio otvaranje rekonstruisanog vrtića “Leptirić” za 29. decembar

od RTV Jasenica

Predsednik opštine, Nikola Vučen danas je prisustvovao dodeli novogodišnjih paketića u vrtiću „Tašmajdan“. Lokalna samouprava je drugu godinu za redom opredelila sredstva za kupovinu novogodišnjih paketića za svu decu koja borave u vrtićima PU „Čika Jova Zmaj“ na teritoriji opštine Smederevska Palanka. Vučen je rekao da zahvaljujući odgovornim poslovanjem, velikim zalaganjem i brigom za najmlađe, i ove godine su izdvojena značajna sredstva, za škole, vrtiće, poklon udžbenike za predškolce i prvake kao i nagrade za učenike i studente.

“Ove godine kompletno smo renovirali vrtić „Leptirić“ koji je bio oštećen u požaru . Radovi su u potpunosti završeni i planiramo svečamno otvaranje u četvrtak 29. decembra. U narednoj godini planiramo adaptaciju još dva do tri vrtića i to će nam biti prioritet. Plan nam je da u naredne tri godine renoviramo sve objekte predškolske ustanove na području opštine. Na taj način našoj deci ćemo obezbediti što bolje uslove za boravak u vrtićima, gde pored igre i druženja sa vršnjacima stiču i nova znanja”, rekao je Vučen.

Mališane u vrtiću „Tašmajdan“ obradovao je Deda Mraz. Pored novogodišnjih paketića svako dete od lokalne samouprave dobiće kalendar i veliku fotografiju sa Deda Mrazom.


U ime opštinskog rukovodstva, predsednik opštine je mališanima, vaspitačima i roditeljima poželeo srećnu i bezbrižnu novu godinu, mnogo radosti, zdravlja i uspeha.

Povezane vesti