Početna » OŠ „Olga Milošević“ najbolja na festivalu “Volim što sam dete”

OŠ „Olga Milošević“ najbolja na festivalu “Volim što sam dete”

od RTV Jasenica

Zlatni tim predvodili su: nastavnica Marija Jagličić, učiteljica Gordana Madžić i nastavnik Miloš Dimić

Osnovna škola „Olga Milošević“ je i ove godine učestvovala na Dečjem festivalu “Volim što sam dete” koji se po peti put održao u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Krnjevu. Posle dvogodišnje pauze zbog pandemije, sva deca su se uželela ne samo druženja nego i takmičenja. To je divan način da se stvore nova poznanstva i provere znanja iz prethodne godine.

Od šest kategorija u kojima su svi učesnici učestvovali učenici OŠ „Olga Milošević“ su postigli odlične rezultate. U kategoriji likovnog stvaralaštva Ema Denčić (VI3) osvojila je drugo mesto. U kategoriji literarnih radova nižih i viših razreda, obe učenice su osvojile prvo mesto, i to Jana Salatić iz (V1) i Anđelija Trojanović (VIII1).

Treće mesto su zauzeli učenici u trećoj kategoriji, a to je Muzički tobogan. Ekipu su činile učenice Emina Janićijević i Dora Glišić (VII2) i Nina Mirović (VIII3). Najbolje plasirani su bili i učesnici Kviza znanja – Jovana Maras (VI2), Jovan Lah (VI1) i Vuk Andrejić (VIII2) koji su skoro svim tačnim odgovorima iz školskog gradiva lako odneli pobedu.

I na kraju, još jedna zlatna ekipa, i to sportska, u kategoriji Igre bez granica, uzela je prvo mesto kao najspretnija i najsnalažljivija. Ekipu su činili Milan Stevanović (VI1), Aljoša Jovanović (VII2), Aleksandra Gajić (VII3), Anja Petrović (VIII3) i Mihajlo Branković (VIII3).

U kategoriji Plesom do snova učenice  nižih i viših razreda odigrale su efektnu koreografiju “Pod zlatnim suncem Srbije”. Neda Živković (V1) crtala je na slobodnu temu u kategoriji “Nacrtaću, obojiću”. Posle sabiranja osvojenih poena u svim kategorijama, po treći put u Krnjevu, škola “Olga Milošević” je osvojila pehar za sveukupnu pobedu na festivalu.

Zlatni tim predvodili su: nastavnica Marija Jagličić, učiteljica Gordana Madžić i nastavnik Miloš Dimić.

Povezane vesti