Početna » Otvoren adaptirani objekat vrtića PU Čika Jova Zmaj u Kustaku!

Otvoren adaptirani objekat vrtića PU Čika Jova Zmaj u Kustaku!

od RTV Jasenica

Danas smo u sklopu OŠ „Brana Jevtić“, u izdvojenom odeljenju u Počevici, otvorili novi, adaptirani prostor vrtića PU „Čika Jova Zmaj“ u Kusatku, potvrdio je Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka i  naglasio značaj otvaranja ovog objekta:

“Novi kutak za 32 polaznika predškolskog obrazvanja potpuno je renoviran, opremljen je najmodernijom nastavnom opremom, novim nameštajem, internetom, igričkama i udžbenicima za pripremni nastavni program.

Adaptiran prostor koristiće predškolcima iz celog sela, budući da su kapaciteti u centralnom seoskom vrtiću mali da prime svu decu.
Ove godine upisan je rekordan broj dece u PU „Čika Jova Zmaj“, a takav je slučaj i selu Kusadak. Raduje činjenica da nam se rađa sve više dece, i u narednom periodu pristupiće se rekonstrukciji, gde je potrebno i nadogradnji vrtića i proširenju kapaciteta.

Jedan od razloga većeg broja prijavljene dece za upis u vrtiće je i smanjena cena za 50 procenata.

Novi prostor za predškolce iz Kusatka adaptirali smo uz pomoć Predškolske ustanove i zaposlenih, roditelja i Saveta roditelja.

Veliko hvala svima, a mališanima želim prijatan boravak u novim prostorijama vrtića, i da svojim vaspitačama uživaju u igri i sticanju novih znanja.”

Povezane vesti