Početna » PIO Fond: Nije potreban nikakav zahtev za povišicu penzija

PIO Fond: Nije potreban nikakav zahtev za povišicu penzija

od RTV Jasenica

Povećanje penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za devet odsto, počev od novembra 2022. godine, odnosi se na sve korisnike penzija i ostalih prava, objavio je Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i naveo da za dobijanje te povišice nije potrebno nikakvo podnošenje zahteva.

Isplatu uvećanih novembarskih penzija i ostalih prava Fond PIO će obaviti početkom decembra 2022. godine, navode iz Fonda i dodaju da kao što ni do sada, pri usklađivanju penzija i ostalih prava, nije bilo potrebno da korisnici podnose bilo kakav zahtev Fondu to neće biti potrebno ni sada.

U vezi s navedenim,  iz PIO Fonda skreću posebno pažnju svim korisnicima penzija i ostalih prava, kako postojećim tako i budućim, da bilo kakvo pozivanje korisnika penzija od strane raznih pojedinaca (advokati, udruženja, grupe građana … i sl.) da navedena povećanja mogu ostvariti uz njihovo posredstvo i prethodno podnošenje zahteva, jeste direktno dovođenje u zabludu penzionera, čime rizikuju određene negativne posledice, za sebe i svoje naslednike.

Povezane vesti