Početna » Počela kampanja „Vozi odmoran“- Cilj smanjenje nezgoda u toku leta

Počela kampanja “Vozi odmoran”- Cilj smanjenje nezgoda u toku leta

od RTV Jasenica

Vozi odmoran – naziv je kampanje, ali i apel svim vozačima, koju su zajednički pokrenuli EKO Srbija u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Javnim preduzećem “Putevi Srbije”.

Kampanja “Vozi odmoran“ realizuje se sedmi put od 2016. godine i njen cilj je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, ali i smanjenje neželjenih ishoda tih nezgoda. Najveći broj nesreća dešava se rano ujutro. Zato će, u okviru kampanje, portalima na auto-putevima, višejezičnom porukom, Putevi Srbije, upozoravati vozače, da je neophodno da voze odmorni i da na svaka dva sata prave pauzu, minimum 15 minuta.

Kampanja je namenjena svima onima koji tranzitiraju kroz našu zemlju, koji se kreću našim koridorima, to su najviše državljani republike Turske, ali na prvom mestu kampanja jeste namenjena našim sugrađanima koji idu na duga putovanja da li su to naši domaći turistički centri ili putuju u turističke centre van granica naše zemlje.

Pojačano prisustvo policije, najavljuju iz MUP-a i na odmorištima i benzinskim pumpama na svim auto-putevima u zemlji. Cilj je da upozore na poštovanje propisa.

U toku leta prošle godine, na putevima je poginulo 117 osoba. Kampanja “Vozi odmoran” trajaće do 15. septembra.

Povezane vesti