Početna » Počela prijava ugostitelja koji žele da ugoste turiste sa vaučerima

Počela prijava ugostitelja koji žele da ugoste turiste sa vaučerima

od RTV Jasenica

Počela je prijava ugostitelja koji žele da ugoste turiste koji imaju vaučere za subvencionisani smeštaj. Prijavu za učešće u realizaciji šeme dodele vaučera korisnicima, Ministarstvu, sa svog glavnog korisničkog naloga, ugostitelji podnose apliciranjem kroz sistem E-turista. Vaučeri se mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera. Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i predstavlja maksimalan iznos sredstava koja korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Ugostitelji se mogu prijavljivati tokom čitavog perioda trajanja akcije šeme dodele vaučera. Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinom realizacije šeme zainteresovani mogu dobiti na internet stranici Ministarstva turizma i omladine.

Vaučeri mogu da se iskoriste najkasnije do 20. novembra 2023. godine, a pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, kao i studenti.

Povezane vesti