Početna » Počelo prijavljivanje za penzionerske kartice

Počelo prijavljivanje za penzionerske kartice

od RTV Jasenica

Prijava za penzionerske kartice počinje danas, a najstariji će za njih moći da se prijave na sajtu Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) ili u filijalama Fonda PIO. Kartice će najstarijima omogućiti popuste pri kupovini i plaćanju usluga, a kako je ranije najavljeno, njihovo korišćenje počeće od oktobra.

Link za prijavu na sajtu će biti aktivan od danas. Prijava će se raditi elektronski, a samo prijavljivanje, kako navode u Fondu PIO, traje do dva minuta. Dovoljno je da korisnik ponese bilo koji identifikacioni dokument, a za one koji nisu u mogućnosti lično da se prijave, omogućeno je da to da učine preko zakonskih zastupnika.

Pravo da dobiju kartice imaće svi koji su na platnom spisku Fonda PIO, dakle korisnici penzija, ali i naknada, kao što su one za negu i pomoć drugog lica, telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, privremene naknade za vreme nezaposlenosti koje nije prevedeno u invalidsku penziju.

Ministar finansija u Vladi Republike SRbije, Siniša Mali,  pozvao je sve društveno-odgovorne kompanije da se jave i učestvuju u ovoj akciji.

Povezane vesti