Početna » Podrška umrežavanja preduzetnica u Srbiji i regionu

Podrška umrežavanja preduzetnica u Srbiji i regionu

od RTV Jasenica

U organizaciji Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije danas je organizovan „Karavan ženskog preduzetništva“ sa ciljem da se podrže mali biznisi koji vode žene.
Direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić je istakla da je suština ovog karavana u tome da se obilaze lokalne samouprave, da se u direktnoj komunikaciji sa preduzetnicama razmotre izazovi u poslovanju i mogućnosti dodatne podrške.
Karavan je do sada realizovan u Smederevskoj Palanci, Gornjem Milanovcu, Kruševcu, Rumi, Novom Sadu i Užicu, sledeći se očekuje u Aleksandrovcu, a od septembra u Crnoj Gori i Republici Srpskoj, u Banja Luci, najavljeno je danas u Privrednoj komori Srbije
„Ovo je odlična prilika da se preduzetnice umrežavaju, stvaraju nove kontakte i razmenjuju informacije važne za poslovanje”, rekla je direktorka Sektora za preduzetništvo PKS Branislava Simanić i najavila da su planirani i regionalni karavani, od kojih će prvi biti u Crnoj Gori u septembru, a drugi u Banjaluci.
Karavan je počeo krajem februara u Smederevskoj Palanci, a predsednik opštine Nikola Vučen je ukazao da nije bilo ove manifestacije ne bi ni znali da imaju veliki broj preduzetnica na teritoriji opštine.
„Imamo 2.400 privrednih subjekata, 2.000 preduzetnika, a od toga broja polovina su žene. U međuvremenu se dosta radilo na organizovanju i udruživanju žena i sada smo na pragu formiranja udruženja preduzetnica Smederevske Palanke”, rekao je on.
Studija rađena prošle godine zajedno sa organizacijom Ujedinjenih nacija za žene je pokazala da se procentualno povećava udeo žena u preduzetništvu u Srbiji kao i da se one osim tradicionalnih ženskih poslova bave i biznisima sa većom dodatom vrednošću, izjavila je pomoćnica ministarke privrede Katarina Obradović Jovanović.
Ona je rekla da će Ministarstvo privrede nastaviti da pruža podršku preduzetnicama, da je podrška ranije predviđena strategijama i akcionim planovima.

Povezane vesti