Početna » Policijska uprava Smederevo: Apel na učesnike u saobraćaju zbog ugroženosti pešaka

Policijska uprava Smederevo: Apel na učesnike u saobraćaju zbog ugroženosti pešaka

od RTV Jasenica

U cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda u kojima stradaju pešaci, Policijska uprava u Smederevu, zajedno sa Osnovnim javnim tužilaštvom, apeluje na sve učesnike u saobraćaju da odgovornim ponašanjem i poštovanjem saobraćajnih propisa daju direktan doprinos bezbednijem odvijanju saobraćaja i smanjenju težih posledica, naročito povreda pešaka.

Poštovani vozači, uvek vodite računa o propuštanju pešaka koji prelaze ili nameravaju da pređu kolovoz, kako na pešačkim prelazima sa semaforom, tako posebno na pešačkim prelazima bez semafora. Naročito je važno da unapred smanjite brzinu kretanja vozila, pre dolaska do samog pešačkog prelaza. Potrudite se da zamislite da ste vi pešaci, a sigurno je da to često i jeste.

Uvaženi pešaci, imajte na umu da kolovoz morate da prelazite pažljivo i najkraćim putem, tek kada se uverite da je to bezbedno. Osim toga, podsećamo vas da ne smete iznenada da stupate na kolovoz, da se krećete po autoputu ili motoputu, niti da koristite mobilni telefon niti slušalice prilikom prelaženja preko kolovoza.

Još jednom napominjemo da, samo ako se svi učesnici u saobraćaju odgovornije i pažljivije ponašaju i pridržavaju propisa, uz dodatno preventivno delovanje policije, možemo unaprediti saobraćajnu kulturu i smanjiti broj saobraćajnih nezgoda i neželjene posledice.

Povezane vesti