Početna » Ponosna kartica za majke troje i više dece: Jedna od pogodnosti besplatan parking

Ponosna kartica za majke troje i više dece: Jedna od pogodnosti besplatan parking

od RTV Jasenica

Na osnovu Odluke Skupštine opštine Smederevska Palanka o pristupanju u članstvo udruženja „Pokret za decu tri plus“ iz Čačka raspisan je Javni poziv porodicama sa troje i više dece, da se prijave za izdavanje i korišćenje kartica „Cena minus za 3+“. Ostvarivanjem prava na korišćenje ponosne kartice ostvaruju se olakšice prilikom plaćanja određene robe ili usluga kod više od 1.500 privrednih subjekata.

Karticu „Cena minus za 3+“ u Palanačkoj opštini dobilo je više od 170 majki sa troje i više dece, a lokalna samouprava je u Velikoj sali SO organizovala svečanu dodelu ponosnih kartica. Jedna od pogodnosti koja se ostvaruje je besplatan parking za vlasnike kartica.

Tim povodom, predsednik opštine Nikola Vučen je rekao da će pomoć višečlanim porodicama biti nastavljena i u narednom periodu:

“U saradnji sa Udruženjem „Pokret za decu tri plus“ iz Čačka sproveli smo ovu akciju, a višečlanim porodicama omogućili da prilikom određenih kupovina i usluga, uz „ponosnu karticu“, mogu da ostvare pogodnosti. Naša opština je za sada jedina u Srbiji koja je obezbedila besplatan parking za roditelje, a u narednom periodu radićemo na mogućnosti smanjenja cena komunalija.

Tu nećemo stati. Pored mera koje se već primenjuju u našoj opštini, radićemo i dalje kako bismo našim sugrađanima, posebno najmlađima, obezbedili što bolje uslove, a roditeljima pružili svu moguću pomoć i podršku u skladu sa populacionom politikom koju sprovodi država i Vlade Republike Srbije sa resornim ministarstvima.
„Ponosne kartice“ nisu privilegija, već na ovaj načina želimo da iskažemo veliko poštovanje i podstaknemo druge da šire svoje porodice. Sve majke koje se nisu do sada prijavile za ovu karticu moći će to da učine i u narednom periodu”, istakao je Vučen.

 

Povezane vesti