Početna » Poseta delegacije Republike Koreje opštini Smederevska Palanka

Poseta delegacije Republike Koreje opštini Smederevska Palanka

od RTV Jasenica

Predsednik opštine Nikola Vučen primio je u posetu visoku delegaciju Republike Koreje koju je predvodila prva potpredsednica Narodne skupštine Kim Jongđu. Na sastanku, kome su pored saradnika prisustvovali i narodni poslanici Republike Srbije, Dalibor Šćekić i Darko Jovanović, vođeni su razgovori o unapređenju saradnje opštine Smederevska Palanka i Republike Koreje.

Vučen je uputio saučešće prvoj potpredsednici Skupštine i narodu Koreje zbog tragedije koja se dogodila u Seulu. On je takođe rekao da je opština posvećena razvoju industrije i privrede, a posebno je istakao dobru saradnju sa predstavnicima fabrike Kjungšin Kejbl.

Vučen je istakao da posebnu zaslugu imaju predsednik države, Aleksandar Vučić, Vlada Republike Srbije, predstavnici KOTRE kao i Razvojna agencija Srbije.

Prva potpredsednica Narodne skupštine Republike Koreje, Kim Jongđu,  rekla je da se pre dolaska u Smederevsku Palanku sastala sa predsednikom Vučićem koji je izrazio zahvalnost za dolazak jedne velike fabrike baš u opštinu Palanka.

Visoka delegacija Republike Koreje, pre sastanka sa predsednikom opštine, obišla je fabriku Kjungšin Kejbl. Prvoj potpredsednici Kim Jongđu podnet je izveštaj o radu i upoznata je sa procesom proizvodnje u fabrici.

Na kraju sastanka predsednik Vučen je rekao da je jedan od ciljeva  lokalne samouprave širenje saradnje sa Republikom Korejom u oblasti kulture, i predložio otvaranje Srpsko-Korejskog kulturnog centra.

Predsednik opštine je prvoj potpredsednici poklonio jelek, deo stare nošnje, i čuturicu izrađenu od drveta u znak sećanja na Smederevsku Palanku i Srbiju.

Povezane vesti