Početna » Poštovanje, prijateljstvo i izuzetnost škola iz Pazara i Palanke

Poštovanje, prijateljstvo i izuzetnost škola iz Pazara i Palanke

od RTV Jasenica

Saradnja dve osnovne škole predstavlja važan mehanizam u obrazovnom sistemu. Predstavnici OŠ „Olga Milošević”, direktor Darko Dimitrijević i nastavnica engleskog jezika, Jasmina Milićević bili su u poseti OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Pazara. Profesorka Jasmina je, kao eTwinning ambasadorka, nesebično prenela svoja bogata iskustva i dala veliki doprinos u razmeni primera dobre prakse sa kolegama. Ovakav pristup dodaje novu dimenziju u obrazovni proces, otvarajući vrata za nove mogućnosti, ideje i ima veliki značaj, jer obogaćuje obrazovni proces. Kroz razmenu iskustva i primera dobre prakse, obe škole imaju priliku da unaprede svoj rad.

Zanimljivo je da su naše škole prvi susret imale u finalu projekta „Promocija olimpijskih vrednosti”. Obe škole nastavljaju putem pravih vrednosti, obostranom poštovanju, negujući prijateljstvo i stremeći ka izuzetnosti.

Ovakva saradnja, u budućnosti, otvara prostor za različite kulturne i obrazovne perspektive, što može značajno obogatiti učenje. Učenici mogu iskusiti nove načine učenja, razmenjujući ideje i znanje sa vršnjacima iz druge škole. Tako učenike pripremamo za globalni svet i gradimo želju za učenjem i istraživanjem. Istovremeno, nastavnici imaju priliku da obogate svoj pristup nastavi. Partnerstvo dve osnovne škole podstiče obrazovni razvoj, ali i gradi trajne veze između obrazovnih institucija.

Iz OŠ „Olga Milošević” zahvaljuju kolegama OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”, nastavnici engleskog jezika, Meleki Mahmutović i direktoru Halilu Bačevcu na gostoprimstvu i uspešnoj saradnji.

Povezane vesti