Početna » Predavanje o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke u organizaciji Foruma žena OO SNS u Smederevskoj Palanci

Predavanje o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke u organizaciji Foruma žena OO SNS u Smederevskoj Palanci

od RTV Jasenica

Danas je u prostorijama Opštinskog odbora Sprske napredne stranke u Smederevskoj Palanci održano predavanje o prevenciji i ranom otkrivanju karcinoma dojke. Predavanje je održano u organizaciji Foruma žena, a predavač je bila specijalista ginekologije i akušerstva dr Tanja Rakonjac.

Predavanje o ovoj bolesti imalo je za cilj unapređenje informisanosti o učestalosti malignih bolesti, faktorima rizika za njihov nastanak, kao i o značaju merama prevencije.
Tokom meseca oktobra, apel se upućuje, pre svega, opštoj javnosti, sa ciljem podizanja svesti žena o značaju ranog otkrivanja karcinoma dojke i važnosti svih nivoa prevencije, ali i stručnoj javnosti kako bi sprovođenje programa skrininga raka dojke bilo što uspešnije i kako bi vodilo ka željenim pozitivnim ishodima po zdravlje, rekla je pored ostalog dr Rakonjac.

Forum žena Opštinskog odbora Srpske napredne stranke poslao je poruku da je zdravlje najvrednije i da samo adekvatnom edukacijom i redovnom kontrolom štitimo od najopasnijih bolesti današnjice.

Povezane vesti