Početna » Predsednica Učeničkog parlamenta OŠ “Olga Milošević”, Emilija Marinković, učesnica „Letnje škole zaštitnika građana”

Predsednica Učeničkog parlamenta OŠ “Olga Milošević”, Emilija Marinković, učesnica „Letnje škole zaštitnika građana”

od RTV Jasenica

Emilija je imala priliku da kroz mnogobrojne radionice stekne nova znanja i veštine.

Učenica OŠ “Olga Milošević”, Emilija Marinković, bila je polaznica Letnje škole Zaštitnika građana koja se realizuje u okviru projekta „Deca deci – upoznaj svoja prava”, koja je održana u septembru 2022. godine u Novom Sadu.

Projekat „Deca deci – upoznaj svoja prava” doprinosi boljoj primeni koncepta dečjih prava, kao i boljoj promociji i većem uključivanju dece u donošenje odluka, kao jednog od četiri ključna principa Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta. Projekat, za koji je Bugarska izdvojila bespovratna sredstva, organizuje se pod pokroviteljstvom Zaštitnika građana. Sve aktivnosti sprovode se putem Panela mladih savetnika Zaštitnika građana, prvog savetodavnog tela u Srbiji koje čine deca uzrasta od 12 do 18 godina.
U okviru projekta realizuju su obuke članova Panela mladih savetnika o pravima deteta i višednevna Letnja škola na istu temu, ali su i izrađeni brojni promotivni i informativni materijali o dečjim pravima, Konvenciji UN o pravima deteta i o Panelu mladih savetnika Zaštitnika građana. Emilija je imala priliku da kroz mnogobrojne radionice stekne nova znanja i veštine, koje već u mnogobrojnim aktivnostima Učeničkog parlamenta deli sa svojim vršnjacima i prenosi mlađim generacijama.

Povezane vesti