Početna » Predstava „Vrednost žene“ 22. oktobra u CZK Smederevo

Predstava „Vrednost žene“ 22. oktobra u CZK Smederevo

od RTV Jasenica

Predstava će biti prikazana od 20 časova. Ulaz je slobodan.

Predstava fizičkog teatra „Vrednost žene“ u produkciji beogradskog Bazaart-a i u režiji Sunčice Milosavljević biće izvedena u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo, 22. oktobra sa početkom u 20 sati. Predstava pretresa odnos i (ne)zadovoljstvo žene prema ličnom uspehu i društvenoj poziciji, i odnos društva prema (ne)uspehu žene danas. Zasnovana je na istraživanju sprovedenom na temu „Kriterijumi i aspkti kreiranja pojma uspešne žene u Srbiji“.

Ulaz je slobodan.
Iz autorskog tima Bazaarta-a stiže sledeća poruka povod tematike obrađene u predstavi: „Vrednost žene” dovodi i ono što (mislimo da) smo shvatili u pitanje…Treba svako da nađe ono što ga ispunjava – da li je to karijera, ili roditeljstvo, ili pomaganje drugima, ili pare, ili mir i harmonija, ili kad mu/joj rodi čeri paradjz iz saksije… Uspeh je uspeti da se razvijaš u svakom pogledu, da dosegneš individualnost, ne treba imati očekivanja, treba raditi, voleti, treba rasti, pratiti svoj put, svoje potrebe, svoje snove, svoj unutrašnji glas… Shvatili smo. U teoriji.
E sad – ako svako ima svoj put, zašto se i dalje međusobno saplićemo?
Vratimo se na početak – sigurno smo nešto propustili u kakofoniji glasova koja nameće očekivanja i od žena i od muškaraca. Još uvek ih slušamo dok pričaju priče o nekakvom idealu uspeha. Svi smo u istom sosu.
„Vrednost žene” nudi Podršku, kao vrednost koja nam je trenutno najpotrebnija.“
Koautori/izvođači su Nataša Milojević, Mina Ćirić, Tamara Jeremić, Marko Nektan, dramaturgiju potpisuje Mina Ćirić, istraživačica je Tamara Nikolić, kostim i scenografija su delo Tamare Jeremić, a autor muzike je Bogdan Brudar.
Podržano od strane Ministarstva kulture i informisanja i KC Magacina u Kraljevića Marka. Program se održava u okviru festivala “Na sopstveni pogon” asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije.

Povezane vesti