Početna » Predstava za decu „Vuk i sedam jarića“ 12. novembra u CZK Smederevo

Predstava za decu „Vuk i sedam jarića“ 12. novembra u CZK Smederevo

od RTV Jasenica

Predstava za decu „Vuk i sedam jarića“ pozorišta Čarapa iz Beograda biće izvedena u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo 12. novembra sa početkom u 12 sati. Po tekstu Olivere Stamenković predstavu je režirala Valentina Pavličić. Igraju: Miroljub Turajlija/Milan Antonić, Jovana Milovanović, Aleksandra Stojanović, Milica Burazer/ Mitra Mladenović.

Cena ulaznice je 300 dinara.

Dobro poznata priča ”Vuk i sedam jarića” na jednostavan način govori o borbi za opstanak sa kojom smo svakodnevno suočeni još od ranog detinjstva. Predstava je realizovana kao lutkarska u kombinaciji sa maskama i ”živim” glumcima. Svima dobro poznata bajka dinamičnog, živog dijaloga sa puno songova izuzetno likovno opremljena.
Jedan sasvim običan dan, u jednom sasvim običnom dvorištu, mama kao i svaka mama, deca kao i sva deca na svetu, radoznala i zaigrana, i toliko obična pouka, toliko puta izgovorena: ”Upamti šta ti kažem, zaključaj vrata!”.
Suviše lako da bi bilo ozbiljno shvaćeno, sve dok na ta ista vrata ne zakuca gladni vuk. I tada počinje prava drama.

Reč pisca

Upravo tom detinjem uzrastu se obraća predstava ”Vuk i sedam jarića”. Imajući u vidu upravo tu divnu jednostavnost želja autora je da naizgled obična rečenica ”Zaključaj vrata!” bude upravo tako, i doslovce i bukvalno, shvaćena i upamćena, i u svakodnevnom životu primenjena, ali da joj se, poštujući dubinu dečijeg poimanja, ne oduzme smisao koji ona takođe ima, a to je da se i najobičnije stvari u našim životima dešavaju pod sjajem sunca i meseca koji im daju kosmički smisao”.

Povezane vesti