Početna » Preventivni pregledi u nedelju, 21. aprila, u Domu zdravlja Smederevska Palanka

Preventivni pregledi u nedelju, 21. aprila, u Domu zdravlja Smederevska Palanka

od RTV Jasenica

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 21. aprila od 8 do 16 sati u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije biće organizovani preventivni pregledi. Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove od 8 do 16 sati.
Preventivni pregledi biće organizovani u nedelju 21. aprila 2024. godine, u Domu zdravlja Smederevska Palanka.
Građani će moći da urade preglede za faktore rizika za razvoj kardiorenalnog sindroma, odnosno merenje krvnog pritiska, merenje pulsa, EKG, BMI, laboratorijske analize (glikemija, urea, kreatinin), uz procenu jačine glomerulske filtracije (eGFR). Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani odu do zdravstvene ustanove od 8 do 16 sati.
Važno je napomenuti da nije potrebno zakazivati preglede. Svi su dobrodošli da iskoriste ovu priliku i brinu o svom zdravlju. Vaše zdravlje je na prvom mestu! Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za dalje lečenje.
Za obavljanje ovih pregleda potrebno je da u nedelju najpre odete do Službe za laboratorijsku dijagnostiku Doma zdravlja Smederevska Palanka (prizemlje Rudnik zgrade), gde će biti uzorkovana krv i učinjene analize, a potom sa rezultatima odete kod lekara u Službu za zaštitu zdravlja odraslog stanovništva (centralna zgrada doma zdravlja, ul. Kneza Miloša 4) na pregled.
Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima.

Povezane vesti