Početna » Prijem za nagrađene učesnike Republičkog takmičenja iz veronauke

Prijem za nagrađene učesnike Republičkog takmičenja iz veronauke

od RTV Jasenica

U prostorijama Bogoslovije Svetog Jovana Zlatoustog u Kragujevcu, za pobednike okružnog takmičenja i njihove veroučitelje, 7. juna 2024. godine organizovan je prijem, dodeljene su diplome i prigodne nagrade.
OŠ „Olga Milošević“ predstavljala je mešovita grupa učenika: Lena Popović, Simeona i Jovana Adžić (učenice VI3), ostvarivši 81 bod (2. mesto na okružnom takmičenju).
Čestitke, reči pastirske i pouke tom prilikom su učenicima i veroučiteljima uputili Njegovo preosveštenstvo Episkop šumadijski G. Jovan i rektor Bogoslovije protojerej stavrofor prof. dr Zoran Krstić.
Rektor Zoran Krstić se zahvalio svim učesnicima na učešću u takmičenju i pozvao ih da i dalje napreduju i uzrastaju u znanju o veri, jer se preko veronauke upoznaju sa hrišćanskim vrednostima koje će ih voditi kroz ceo život.
Episkop šumadijski G. Jovan čestitao je učenicima i nastavnicima na postignutim rezultatima, istakavši da je veronauka blagoslovena nauka koja daje smisao životu i izgrađuje čoveka za život. Još je istakao i pozvao prisutne rečima apostola Pavla da se ne nadimaju znanjem, već da se izgrađuju kroz ljubav i odnos sa drugim. Svim nagrađenim učenicima i veroučiteljima episkop šumadijski G. Jovan je uručio prigodne nagrade.

Povezane vesti