Početna » Promocija Priručnika „Učionica sećanja na otvorenom”

Promocija Priručnika „Učionica sećanja na otvorenom”

od RTV Jasenica

U petak je u Beogradu održana promocija Priručnika „Učionica sećanja na otvorenom” (Mesta sećanja kao podsticaj za demokratsko učenje) u kome je objavljen rad / scenario za čas Marije Ristivojević, nastavnice u OŠ „Milija Rakić“ u Cerovcu.
Ovaj scenario za čas, pod nazivom „Smederevska tvrđava u legendama i stvarnosti“, baziran je na istraživanju Smederevske tvrđave iz ugla istorije, legende, dijalekta i kulture.
Priručnik je nastao u okviru konkursa koje godišnje raspisuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije za programe od javnog značaja.
Cilj ovog konkursa je promocija i razvoj obrazovnih i vaspitnih sadržaja za preduniverzitetsko obrazovanje, u skladu sa Strategijom razvoja obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije. Prioritetna oblast predložena ovim konkursom je implementacija Referentnog okvira kompetencija za demokratsku kulturu Saveta Evrope. Cilj Priručnika je i učenje o kulturnoj baštini, kao dela Nove evropske agende za kulturu Evropske Unije.
Priručnik je plod saradnje Edukacije za 21. vek, Centra za istraživanje nastave istorije i istorijskog nasleđa Filozofskog fakulteta u Beogradu, izdavačke kuće Evoluta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

 

Povezane vesti