Početna » Radovi na rekonstrukciji spoljašnjosti zgrade Opštine u Palanci

Radovi na rekonstrukciji spoljašnjosti zgrade Opštine u Palanci

od RTV Jasenica

U toku su radovi na rekonstrukciji spoljašnosti zgrade opštine. Nakon 55 godina, od kada je sagrađena, na zgradi nije vršena rekonstrukcija. Rekonstrukcija se radi u okviru projekta unapređenja energetske efikasnosti koju sprovodi Ministarstvo rudarstva i energetike.

Ukupna vrednost projekta je 71.785.905,36 dinara. Izvođači radova su „TRON TEX ALUMINIUM„DOO, Novi Sad, ,,EKONOMISTELEKTRO„doo, Beočin, „ALMIS COMPANY„doo, Beograd.

Zgrada opštine sagrađena je 1968. godine i ovo je prva rekonstrukcija. Jedna od, tada, najlepših zgrada u opštini, „zeleno zdanje” kako su je palančani nazivali, bila je simbol Smederevske Palanke.

Savremenom fasadom u identičnim razmerama, fasadnom i ambijentalnom rasvetom, posle više od pola veka, čuvamo i obnavljamo simbol našeg grada. Radovi obuhvataju zamenu spoljnog omotača zgrade, zamenu stolarije klasičnom fasadom sa strukturalnim aluminijumskim prozorima „FEAL”, termoizolacionim niskoemisionim staklima i ispunom „Fundermax”-om, kao i unapređenje termotehničkih sistema zgrade putem zamene dela sistema grejanja efikasnijim sistemom.

Osim smanjenih računa za struju i grejanje, ove investicije doprinose smanjenju zagađenja vazduha, a mere u cilju poboljšanja energetske efikasnosti obuhvatiće toplotnu izolaciju, unapređene sisteme grejanja, ventilacije i hlađenja, kao i uvođenje energetski efikasnih sistema rasvete.

U okviru rekonstrukcije zgrade opštine biće obuhvaćena i prednja strane zgrade policijske stanice kao i zamena krova.

 

Povezane vesti