Početna » Rekonstrukcija puta Smederevska Palanka-Mihajlovac

Rekonstrukcija puta Smederevska Palanka-Mihajlovac

od RTV Jasenica

Danas su počeli radovi na kompletnoj revitalizaciji regionalnog puta Smederevska Palanka – Mihajlovac u dužini od 20 kilometara. Ovaj regionalni pravac radiće se od kraja bulevara Kralja Petra Prvog na Koloniji, ulicom Crvene armije kroz sela Grčac, Golobok i Vlaški Do. Investitor radova je preduzeće „Putevi Srbije”, a izvođač radova preduzeće „Autoputevi Srbije”. Ukupna vrednost radova ovog velikog i veoma značajnog projekta za našu opštinu je oko 900 miliona dinara sa PDV-om.

Ovaj regionalni put, kako je ranije bilo najavljeno, trebalo je da se radi u dužini od 12 kilometara. Sagledavši značaj ovog putnog pravca, koji spaja opštinu Smederevska Palanka i grad Smederevo, odlučeno je da se rekonstrukcija radi u dužini od 20 kilometara.

U okviru premera radova koji je uradilo preduzeće „Putevi Srbije” nije planirana izgradnja trotoara od ulice Crvene armije do skretanja za Novo staro groblje. U ovom delu grada neophodna je izgradnja trotoara zbog guste naseljenosti i dece koja pohađaju obližnju školu. Iz tog razloga lokalna samouprava je obezbedila dodatnih 10 milona dinara za izgradnju trotoara.

-Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je još jednom pokazao da i pored veoma teške situacije u svetu i velikih pritisaka koji su usmereni na našu zemlju, da je državnik koji brine o razvoju i napretku svoje države, jednako i o većim i manjim sredinama. Predsednik Vučić sve što je obećao i najavio realizovano je u rekordnom roku. Danas se nastavlja rekonstrukcija putne infrastrukture u našoj opštini, i zato mu dugujemo veliku zahvalnost, izjavio je predsednik opštine Nikola Vučen nakon obilaska radova.

Vučen je potsetio da je u protekle četiri godine predsednik Vučić opštinu Palanka posetio pet puta, da je u tom preriodu relizovano mnogo infrastrukturnih projekata koji su našu opštinu doveli do vidnog oporavka i razvoja i stvaranju uslova za bolji i kvalitetniji život svih naših sugrađana.

-U protekle četiri godine rekonstrisani su regionalni putni pravci prema Topoli, Velikoj Plani, Azanji i Selevcu i sada put prema Mihajlovcu. Dobra saradnja lokalne samouprave i resornih ministarstava Vlade Republike Srbije pomogla je u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata. Dobra saradanja i svakodnevna komunikacija omogućiće nam i u narednom periodu dosta novih projekata koji će za buduće generacije stvoriti bolje i kvalitetnije uslove za život i rad u gradu u kome su rođeni, odrasli u kome će rado ostati, dodao je Vučen.

Povezane vesti