Početna » 1. i 2. maja „Rokenrol uranak“ u Smederevskoj Palanci

1. i 2. maja „Rokenrol uranak“ u Smederevskoj Palanci

od RTV Jasenica

Treći po redu festival „Rokenrol uranak“ biće održan u Smederevskoj Palanci u živopisnom prostoru Letnje bašte bioskopa, 1. i 2. maja 2024. godine. Kao i prethodnih godina festival organizuje Punk Rock cafe, uz podršku Ustanove Kulturni centar i opštine Smederevska Palanka.
Festival je nastao kao nasušna potreba ovog malog grada za ovakvom manifestacijom, što je i dokazala zavidna posećenost prethodnih godina. Ove godine uz dosta ozbiljniju svetlosno-tonsku produkciju očekuju nas koncerti velikih imena iz Srbije i okruženja.
1.maj – „Koncert u podne“ polaznika Osnovne muzičke škole „Božidar Trudić“ iz Smederevske Palanke. Još jedno od, sada već tradicionalnih dešavanja.
A onda u večernjim časovima koncerti bendova Ludak u razvoju iz Kragujevca, Trula Koalicija iz Aranđelovca, odnosno Kragujevca i prvi put u Palanci – bend Brkovi, koji važe za jedan od najpopularnijih i najaktivinih bendova na ovim prostorima.
2.maj –Druge večeri festivala nastupiće naš sugrađanin Miki Radojević, sa bendom sačinjenim od vrsnih muzičara iz Palanke i Kragujevca, gde će nam predstaviti svoj dugogodišnji rad u bendovima Siks Pek i Čovek bez sluha, ali i materijal sa svog solo albuma „Na kraju skitanja“.
Nikola Vranjković, verovatno naš najplodonosniji kantautor zatvara ovogodišnji festival u nastavku svoje velike turneje.
Organizatori pozivaju sve ljubitelje dobrog, rokenrol zvuka da posete Smederevsku Palanku, grad rokenrola i time pomognu da zadržimo tu laskavu titulu.
Dodatne informacije možete dobiti na instagramu i fejsbuku  organizatora.

Povezane vesti