Početna » Rukovodstvo opštine Velika Plana i direktor JP Morava direktno ugrozili vodosnabdevanje građanima Opštine Smederevska Palanka

Rukovodstvo opštine Velika Plana i direktor JP Morava direktno ugrozili vodosnabdevanje građanima Opštine Smederevska Palanka

od RTV Jasenica

U toku je revitalizacija bunara na našim izvorištima, samim tim dotok vode sa naših izvorišta znatno je smanjen sa ukupno osam bunara koji se revitalizuju. Ovakva situacija iskorišćena na najprljaviji i neljudski način od strane zajedničke fabrike u Trnovču JP Morava i rukovodstva Opštine Velika Plana da se opština S. Palanka od jučerašnjeg dana u 15.00h smanji dotok vode i tako namerno uvede naš grad u restrikciju vode.
Zbog novonastale situacije i odluke direktora JP Morava i rukovodstva Opštine Velika Plana bićemo prinuđeni da danas uvedemo restrikciju vode u našem gradu.
Nadležni u zajedničkoj fabrici ne dozvoljavaju da se poveća kapacitet vode koja dolazi iz fabrike. U ovom trenutku se nama šalje do 10l/s što je samo 25 procenata, od ukupne proizvodnje a ostala voda se šalje opštini Velika Plana.
Zbog ovog nekorektnog i neodgovornog ponasanja direktora JP Morava upoznati su svi nadležni organi. I pored intervencije našeg preduzeća JKP Vodovod iz Palanke da se problem reši, direktor zajedničke fabrike odbija saradnju i ne dozvoljava pristup zajedničkom izvoru u Trnovču.
U protekla tri meseca JKP Vodovod je na molbu JP Morava sanirao tri velike havarije iako je to bio posao posao JP Morave.
Od jučerašnjeg dana direktor JP Morava odbija svaku saradnju iz njega poznatih razloga i po rečima dežurnog u JP Moravi kaže da tek u ponedeljak može nešto da se radi.
Mi ćemo za nekoliko dana revitalizovati naše bunare i uspećemo da se vratimo u normalan režim sa naših izvorišta, ali ovakav vid nekorektne saradnje strana direktora JP Morave direktno ugrožava dalju saradnju i dovodi u pitanje ceo projekat izgradnje fabrike vode u Trnovču.
Opština Smederevska Palanka u ovom trenutku direktno je ugrožena od strane JP Morave i Opštine Velika Plana da našim sugrađanima onemoguće uredno vodosnabdevanje, navodi se u saopštenju predsednika opštine Smederevska Palanka Nikole Vučena.

Povezane vesti