Početna » Selters banja – Noćenje je 20 evra, a voda pomaže kod najtežih oboljenja

Selters banja – Noćenje je 20 evra, a voda pomaže kod najtežih oboljenja

od RTV Jasenica

Selters banja nalazi se u Mladenovcu, na obroncima planine Kosmaj. Poznata je i pod imenom Mladenovačka Banja, a posebno je poznata po čistom vazduhu i lekovitim izvorima mineralne vode.
Klima u Selters banji je umereno-kontinentalna. U blizini banje nalazi se park koji je ispunjen četinarima. Pored parka odlično mesto za izlete je Markovačko jezero.
Cena smeštaja u Selters banji
Cene smeštaja u Selters banji su vrlo pristupačne i prilagođene svima. Cena prenoćišta se kreću od 20 evra u zavisnosti od veličine apartmana.
U blizini Selters banje pronašli smo jedan apartman po ceni od 25 evra. Radi se o dvosobnom apartmanu. U apartmanu je dostupan besplatan internet, poseduje i terasu i parking. Sastoji se od kupatila, kuhinje, dnevnog boravka i dve spavaće sobe.
Još jedan apartman koji se nalazi na nekoliko kilometara od banje koji se izdaje za 20 evra. Apartman se nalazi u prizemlju. Ima jednu spavaću sobu, ima površinu od 40 metara kvadratnih. Apartman ima i svoje parking mesto.
Jedan malo luksuzniji apartman u Mladenovcu pronašli smo za 40 evra. Apartman ima potpuno opremljenu kuhinju sa frižiderom, kupatilo, dnevnu i spavaću sobu, piše blic biznis.
Najlekovitija mineralna voda i radovi na novom izvoru
Termomineralna voda Seltersa izvire sa dva izvora. Spada u grupu najlekovitijih prirodnih mineralnih voda sa temperaturom od 40 stepeni i može se koristiti za piće, kupanje, inhalaciju i ispiranje.
– Moram da se pohvalim da je tender završen i kreću radovi kopanja nove bušotine, jer bismo mi bez vode bili obična bolnica na obodu grada, a ovde koristimo prirodni lekoviti faktor koji bolnice u Beogradu nemaju – kazala je prim. dr Snežana Kostić i dodala:
– Tako da se u našoj ustanovi uvek traži krevet više, i u komercijali, ali i smislu onoga što je ipak prioritet, a to je da lečimo teške dijagnoze u oblasti ortopedije i, nažalost, dominantno neurološke rehabilitacije. Naravno, imamo veoma ozbiljan ugovor sa Fondom, sa 380 kreveta u planu mreže.
Lečenje najtežih ortopedskih i neuroloških dijagnoza
Selters Banja ima visoko specijalizovan kadar za lečenje neuroloških, ortopedsko-traumatoloških i reumatoloških pacijenata, ali i izuzetno stručan kadar za dečiju rehabilitaciju.
Institut poseduje rehabilitacione centre na dve lokacije, te osim u Mladenovcu, postoji centar i u Sokobanjskoj ulici u Beogradu. Tu se obavlja ambulantno-poliklinička rehabilitacija bolesti i povreda mišićno-skeletnog i nervnog sistema, kardiopulmonalnih, reumatoloških oboljenja i drugih stanja. Takođe, sprovodi se stacionarna rehabilitacija bolesnika sa kardiološkim i plućnim oboljenjima.
– Uvek volim da naglasim da imamo i deo u Beogradu koji se bavi kardiološkom rehabilitacijom, tako da možemo da se pohvalimo, da pokrivamo u stvari sve oblasti rehabilitacije i da smo jedina ustanova tog tipa – zaključuje prim. dr Snežana Kostić.
Izvor: Alo.rs

Povezane vesti