Početna » Seminar za zaposlene u OŠ Olga Milošević

Seminar za zaposlene u OŠ Olga Milošević

od RTV Jasenica

Kao deo godišnjeg plana stručnog usavršavanja zaposlenih, u Osnovnoj školi „Olga Milošević“ realizovan je seminar „Vidim, intervenišem i posredujem u situacijama vršnjačkog nasilja“.
Seminar je fokusiran na unapređivanje kompetencija nastavnika u oblasti prevencije, prepoznavanja, otkrivanja i suzbijanja vršnjačkog nasilja u školi.

Kroz niz različitih praktičnih radionica učesnici su stekli veštine za prepoznavanje, procenu i upravljanje konfliktnim situacijama. Specifični ciljevi seminara su:

1. Razvijanje veština praktične primene za sprovođenje procedura u nasilnim situacijama među vršnjacima. 2 .Razvijanje osetljivosti nastavnika za prepoznavanje i procenu nasilnih situacija.
3.Upravljanje i kontrola konfliktne situacije putem metoda i tehnika posredovanja.
4. Usvajanje metoda i tehnika za kreiranje rada sa učenicima u cilju nenasilnog rešavanja konflikta.
5.Jačanje povezanosti škole sa učenicima, roditeljima i nastavnicima u cilju prevencije i adekvatnog reagovanja u situacijama nasilja.
U veoma prijatnoj atmosferi seminar je pohađalo 30 nastavnika, a voditelji su bili: Ana Rakić, master psiholog i Marica Nikolovski, profesor razredne nastave. Zahvaljujemo predavačima što su sa nama podelili svoja bogata iskustva i znanja.

 


 

Povezane vesti