Početna » Smederevskoj Palanci priznanje od ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za jednu od tri najefikasnije matične službe u Srbiji

Smederevskoj Palanci priznanje od ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za jednu od tri najefikasnije matične službe u Srbiji

od RTV Jasenica

Povodom Dana matičara, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu organizovalo je svečanost u Palati Srbija na kojoj su prisustvovali matičari iz gradskih i opštinskih uprava. Na svečanosti su proglašene tri najefikasnije matične službe među kojima je i matična služba OU Smederevska Palanka. Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović plaketu je uručio matičarki palanačke matične službe Gorici Stanošević Nešović.

U obraćanju prisutnima Gorica Stanošević Nešović zahvalila je ministarstvu i ministru Martinoviću što su prepoznali rad matične službe Opštinske uprave u Palanci.

” Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu vođenje matičnih knjiga se obavlja u elektronskom obliku što je olakšalo posao svima nama. Vođenje matičnih knjiga je resurs koji omogućava povezivanje baza i stvaranja elektronskih servisa i usluga kojima se građanima pruža maksimalna efikasnost u ostvarivanju prava i pružanju usluga. Ova nagrada je dodatna satisfakcija u daljem radu , kako meni lično tako i mojim saradnicima, rekla je Stanošević Nešović. Ona se na kraju zahvalila ministru Martinoviću i predsedniku opštine Nikoli Vučenu na dobroj saradnji i podršci kao i svojim saradnicima na vrednom i predanom radu”


Pored opštine Smederevska Palanka ministar Martinović uručio je plakete matičarima gradske uprave Novi Pazar i opštine Senta.

Povezane vesti