Početna » Sportska oprema i rekviziti u vrednosti od 200.000 za OŠ “Olga Milošević” za osvojeno drugo mesto u TreninGO izazovu “Trčim za školu”

Sportska oprema i rekviziti u vrednosti od 200.000 za OŠ “Olga Milošević” za osvojeno drugo mesto u TreninGO izazovu “Trčim za školu”

od RTV Jasenica

Gimnazija Smederevo bila je domaćin dodele nagrada najuspešnijim školama koje su učestvovale u TreninGO izazovu „Trčim za školu“.

Izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije, Damir Štajner, dodelio je nagradu u iznosu od 200.000 dinara Osnovnoj školi “Olga Milošević” za pretrčanih 22.374 km i tom prilikom čestitao pobednicima, ali i svim ostalim školama na angažovanju i trudu tokom trajanja izazova i istakao: “Već pet godina unazad kroz Evropsku nedelju sporta promovišemo fizičku aktivnost i zdrav način života, a TreninGO izazov “Trčim za školu” je samo jedna u nizu takvih aktivnosti. Drago mi je da su nastavnici zajedno sa učenicima uzeli učešće u ovogodišnjem TreninGO izazovu i pretrčali više od 100.000 km. S obzirom da je broj kilometara u odnosu na prošlu godinu uvećan 10 puta, nema sumnje da je cilj u potpunosti ostvaren.

Pored toga što ste bili fizički aktivni i samim tim uradili nešto korisno za svoje zdravlje, svojim angažovanjem ste promovisali i olimpijske vrednosti, pre svega, poštovanje, izuzetnost i prijateljstvo i pokazali pravi timski duh. Nadam se da ćemo i narednih godina nastaviti da uspešno sprovodimo ovu akciju i da uključimo još više škola širom zemlje. Zahvaljujem se i našim partnerima koji su prepoznali značaj ove akcije, a posebno EU Delegaciji u Srbiji i Savezu za školski sport Srbije.”

 

 

Tradicionalni izazov „Trčim za školu“ i ove godine privukao je veliku pažnju – skoro 5.000 učesnika pretrčalo je više od 100.000 kilometara, što je više od ukupnog broja pretrčanih kilometara u prethodna tri izazova. Nagrade u vidu sportske opreme i rekvizita za prve tri škole je obezbedila Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Povezane vesti