Početna » Subvencije za povećanje energetske efikasnosti u 131 lokalnoj samoupravi

Subvencije za povećanje energetske efikasnosti u 131 lokalnoj samoupravi

od RTV Jasenica

Subvencije za povećanje energetske efikasnosti u porodičnim kućama i stanovima biće dostupne građanima u 131 lokalnoj samoupravi, koliko se prijavilo na javni poziv Ministarstva u junu i dobilo sredstva za sprovođenje ovog programa, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Ukupna vrednost opredeljenih bespovratnih sredstava za građane iznosi 1,79 milijardi dinara, od čega je 978,3 miliona dinara ili 55 odsto obezbedilo Ministarstvo, a 813,8 miliona dinara jedinice lokalne samouprave, odnosno 45 odsto.

“Veliki broj prijavljenih lokalnih samouprava za novi program za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova pokazuje da je tema energetske efikasnosti prepoznata kao prioritet ne samo u Vladi, nego i od strane gradova i opština, kao i samih građana. Na prethodna tri javna poziva za povećanje energetske efikasnosti u domaćinstvima, subvencije je dobilo oko 20.000 građana, a za subvencije je izdvojeno oko 2,7 milijardi dinara. Naš plan je da još 50.000 domaćinstava dobije subvencije, jer smo obezbedili duplo više sredstava”, rekla je ministarka rudarstva i energetike Dubravka  Đedović.

Povezane vesti