Početna » Tri nagrade na festivalu „Velika školska pozornica” za učenike OŠ “Olga Milošević”

Tri nagrade na festivalu „Velika školska pozornica” za učenike OŠ “Olga Milošević”

od RTV Jasenica

Na nedavno završenom festivalu „Velika školska pozornica” u Topoli, članovi dramske sekcije OŠ “Olga Milošević” izveli su predstavu „Alisa u zemlji čuda”. Predstava je pripremana u okviru projekta “Daj mi šansu i videćeš da umem” podržanog od Ekumenske humanitarne organizacije iz Novog Sada.

Na pomenutom festivalu, predstava OŠ “Olga Milošević” osvojila je nagradu za najbolju scenografiju, kolektivnu igru, a učenica Nikolina Antonijević nagradu za najbolju žensku ulogu festivala.

Pre takmičarskog dela, učenicima i mentorima upriličen je doček u Karađorđevom konaku gde im je, od strane organizatora, predstavljen kraj u koji dolaze.

Osnovni cilj festivala „Velika školska pozornica” je da promoviše dramsko stvaralaštvo učenika i nastavnika, da pruži mogućnost učenicima da se afirmišu u oblasti pozorišne umetnosti, ali i nastavnicima mogućnost saradnje i razmene iskustava, kao i prezentovanja svog rada u oblasti dramskih sekcija.

Čestitamo glumcima i njihovim mentorima, Slađani Celić, Sanji Stevanović i Katarini Popović na ostvarenom uspehu i nadamo se da će predstava „Alisa u zemlji čuda” živeti kroz mnogobrojna izvođenja.

Povezane vesti