Početna » U Palati Srbija potpisano 5 ugovora o dodeli sredstava za kupovinu kuća u selima na teritoriji palanačke opštine

U Palati Srbija potpisano 5 ugovora o dodeli sredstava za kupovinu kuća u selima na teritoriji palanačke opštine

od RTV Jasenica

U Palati Srbija danas  je organizovano potpisivanje ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, u organizaciji Ministarstva za brigu o selu.

 

Trojne ugovore  danas su  potpisali ministar za brigu o selu Milan Krkobabić sa gradonačelnicima odnosno predsednicima opština, na čijim se teritorijama nalaze kuće i dobitnici bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Opštinu Smederevska Palanka zastupala je zamenica predsednika opštine, Đurđina Mladenović. Sredstva za kupovinu kuća na selu dobilo je pet porodica iz naše opštine. Porodice će se nastaniti u svojim novim domovina u Kusatku, Selevcu, Maloj Plani i u dve kuće  u Glibovcu.

 

 

-Na ovaj način stambeno je  zbrinuto pet  porodica iz naše opštine.  Novi dom su dobila tri para koja žive u vanbračnoj zajednici, jedan par u bračnoj zajednici i jedan samohrani roditelj. Ovaj program je pravi primer brige države i Vlade Republike Srbije koji posle mnogo godina menja odnos  grad – selo. Mladi se sve više vraćaju selu i starim vrednostima, što će doprineti razvoju seoskih sredina, porastu nataliteta u selima kao i pospešivanju poljoprivredne proizvodnje, rekla je zamenica predsednika opštine, Đurđina Mladenović.

Povezane vesti