Početna » U ponoć počinje izborna tišina: U opštini Smederevska Palanka pravo glasa ima 39.527 birača

U ponoć počinje izborna tišina: U opštini Smederevska Palanka pravo glasa ima 39.527 birača

od RTV Jasenica

Izborna tišina počeće danas u ponoć i trajaće do 17. decembra u 20 sati. Tokom izborne tišine zabranjeno je objavljivanje procene rezultata izbora, javno predstavljanje kandidata i predizbornih programa i pozivanje birača da glasaju, odnosno da ne glasaju za određene liste, preko medija i na javnim skupovima.

Izbori se održavaju 17. decembra. U nedelju će biti održavani parlamentarni izbori, pokrajinski izbori, kao i izbori u 65 lokalnih samouprava. Republička izborna komisija je usvojila odluku kojom je utvrdila da će ukupan broj birača na predstojećim izborima biti 6.500.165, a prethodno je utvrdila zbirnu izbornu listu kandidata za učešće na parlamentarnim izborima 17. decembra na kojoj je 18 lista sa ukupno 2.817 kandidata predloženih za 250 poslaničkih mesta.

U opštini Smedrevska palanka glasaće se na 49 biračkih mesta, a pravo glasa ima 39.527 birača. Birač koji iz opravdanog razloga ne može da dođe na biračko mesto, treba da o tome obavesti birački odbor najranije 72 sata pre izbornog dana, a najkasnije do 11 časova na dan glasanja.

Pre izbornog dana birač obaveštava birački odbor preko radnog tela izborne komisije, a na dan glasanja direktno kontaktira birački odbor.Broj na koji se gradjani mogu javiti je 310-437. Treba dodati da se u opštini Smederevska Palanka glasa samo za parlamentarne izbore

Povezane vesti