Početna » U toku je 15. Prolećni sajam cveća i meda u Smederevu

U toku je 15. Prolećni sajam cveća i meda u Smederevu

od RTV Jasenica

U Smederevu je počeo 15. Prolećni sajam cveća i meda koji je izložbenog, prodajnog i takmičarskog karaktera i koji je ovog maja okupio 53 izlagača.
Osim proizvođača iz Smedereva i okoline na sajmu su i izlagači iz Novog Sada, Vršca, Paraćina, Kikinde, Kragujevca, Kruševca…
„Organizovanjem ove manifestacije, koja je postala svojevrsni pečat grada , ali i istinski simbol proleća, grad Smederevo želi da pruži podršku svima koji se bave proizvodnjom cveća, meda i pčelinjih proizvoda“, rekla je na otvaranju sajma gradonačelnica Smedereva, Jasmina Vojinović.
Svim učesnicima uručene su zahvalnice, a prema odluci stručne komisije za najbolji rasadnik proglašen je Rasadnik „ Živulović“ iz Vučića kod Kragujevca, drugo mesto pripalo je smederevskom JKP „ Zelenilo i groblja”, a treće Rasadniku „ Marković“ iz Badljevice.
Za najuređeniji štand izabran je Rasadnik „Zlatna Tisa“ iz Kruševca, drugo mesto je pripalo Rasadniku „ Rašić“, iz mesta Sepci kod Rače, a treće Rasadniku „ Danko Ristić“ iz Gornje Trnave kod Kragujevca.
Na štandovima postavljenim na Trgu republike, ambijent protkan šarenilom cveća upotpunjuju proizvodi iz domaće radinosti.
Atmosferi svečanog otvaranja 15. Prolećnog sajma cveća i meda doprineo je i nastup Ansambla narodnih igara i pesama Smederevo.
Prolećni sajam cveća i meda u Smederevu za posetioce je otvoren do nedelje 12. maja.
Foto: Nenad Živanović

Povezane vesti