Početna » U utorak, 11. aprila, 28. redovna sednica SO Velika Plana

U utorak, 11. aprila, 28. redovna sednica SO Velika Plana

od RTV Jasenica

Predsednik Skupštine opštine Velika Plana, Dušan Marić, zakazao je 28. redovnu sednicu lokalnog parlamenta za utorak, 11. april sa početkom u 8 sati. Na dnevnom redu je 12 tačaka, a odbornici će razmatrati Program pribavljanja građevinskog zemljišta u javnu svojinu Opštine Velika Plana, zatim Program otuđenja i davanja u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini Opštine Velika Plana, kao i Operativni plan za odbranu od poplava za vode Drugog reda na teritoriji opštine Velika Plana. Pored toga, razmatraće se Programi poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač Opština, kao i Statuti kulturnih ustanova.

 

DNEVNI RED
1. Usvajanje Zapisnika sa 27. Redovne sednice Skupštine opštine Velika Plana od 28.02.2023. godine.
2. Donošenje Operativnog plana za odbranu od poplava za vode Drugog reda na teritoriji opštine Velika Plana za 2023. godinu.
3. Donošenje Odluke o stavljanju van snage odluke o utvrđivanju programa raspodele i korišćenja subvencija za podršku radu određenih preduzetničkih radnji i privrednih društava na teritoriji opštine Velika Plana zbog teškoća u poslovanju prouzrokovanih radovima na rekonstrukciji pijace u Velikoj Plani.
4. Donošenje Programa pribavljanja građevinskog zemljišta u javnu svojinu Opštine Velika Plana.
5. Donošenje Programa otuđenja i davanja u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini Opštine Velika Plana.
6. Donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća “Gradska toplana” Velika Plana za 2023. godinu.
7. Donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća “Gradska toplana” Velika Plana za 2023. godinu za korišćenje subvencija iz budžeta opštine Velika Plana.
Plana.
8. Donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na Statut Centra za kulturu “Masuka” Velika
9. Donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na Statut Ustanove Dom kulture “Vlada Marjanović” Staro Selo.
10. Donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o uslovima za podnošenje i rešavanje zahteva krajnjeg kupca za obustavu isporuke toplotne energije.
11. Donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na Aneks Godišenjeg plana Predškolske ustanove “Dečje carstvo” Velika Plana za radnu 2022/2023. godinu.
12. Odbornička pitanja.

Povezane vesti